tiistai 14. elokuuta 2012

Asuntomessuilla


Tänä vuonna Asuntomessut järjestettiin kotikaupungissani Tampereella. Ehkä liian lähellä, koska minulla meinasi mennä koko tilaisuus miltei ohi ja pääsinkin paikan päälle vasta viimeisenä messupäivänä. Tähän toimi myös kannustimena ihanan kollegani minulle toimittamat vapaaliput :) Olen aiemmin vieraillut Asuntomessuilla kahdesti, Laukaassa ja Valkeakoskella ja jostain kumman syystä minun pitää aina ängetä sinne sadepäivänä, vaikka sitten kesän ainoana... Nyt onneksi aurinko ilmestyi pilviverhon takaa sopivasti pian messualueelle päästyäni, joten oli mukavampi kuljeskella kohteesta toiseen.

Ihan ensimmäinen vierailukohteeni oli myös se kaikkein mieleenpainuvin. Ihmettelin kovasti, kun normaalin nuori tyttö/kravattikaulainen herrasmies vastaanottokomitean sijasta kuului kutsu istahtaa nauttimaan lasillinen vettä ja rauhoittumaan hetkeksi kuuntelemaan tuuban soittoa :-o Olin Tampereen kaupunkiseurakunnan kohteessa! Käsityöharrastajalle kohteessa riitti näkemistä todella paljon. Oli hiljentymishuone, jonka lattia oli peitetty matolla, joka oli solmittu matonkuteen palasista (varmaankin?), oli kauniita koristetyynyjä ja sitten ihan loistava keksintö: käytöstä poistetuista kuormalavoista tehtyjä huonekaluja! Me like :) Jotenkin innostun aina ihan käsittämättömän kovasti, kun näen jotain, missä on hyödynnetty kierrätysmateriaalia. Muutakin tuunattua löytyi, kuten hauska pikku pöytä (kuva alla), johon saa ihan luvan kanssa piirrellä eli pöydän pinta oli käsitelty liitutaulumaalilla.


Liitutaulumaalin käytöstä sain antoisan keskusteluhetken paikalla olevan esittelijän kanssa. Kuten todettu, olen intohimoinen kierrätyksen kannattaja. Uskon, että maailmassa on tavaraa ihan tarpeeksi, se vaan aina ei ole oikean ihmisen hallussa eikä varsinkaan oikean näköisenä :) Varmaan tähän asti villein ideani on ollut hyödyntää lehtiöistä, paketeista ym. paksut kartongit ja uuden vuoden ilotulitusraketeista kepit yhdessä uudeksi tuotteeksi. Niistä saa nimittäin tehtyä kivoja muistitauluja :) Keppien keruuseen tosin käytin moraalittomasti lapsityövoimaa, kiitos pienille ystävilleni avusta :) Mielestäni eivät ole traumatisoituneet tästä kokemuksesta... Kartongit maalataan liitutaulumaalilla (miel. kahteen kertaan, itse maalasin telalla, sutikin varmaan vörkkii). Kepit liotetaan hyvin (jotta saadaan noki ja paperijämät pois), kuivatetaan ja lopuksi maalataan. Kepeistä pätkitään sopivan mittaiset “kehykset” liitutauluun. Ne voi joko liimata tai nitoa niittipyssyllä nurjalta puolelta kiinni maalattuun kartonkiin. Pienempiin tauluihin voi vaikka kiinnittää magneetit ja laittaa jääkaapin oveen (kuten itse tein, kts. alla oleva kuva) tai sitten niitata taustaan (kehyksen kohtaan luonnollisesti :)) ripustusnarun. Kovin ohutta kartonkia ei kannata käyttää, koska kostea maali vetää sen "mutkalle" ja siihen on hankala kirjoittaa (kyllä, kokeilin sitäkin :)).


Tästä lähti mainitsemani rouvan kanssa hauska ideoidensinkautteluhetki käyntiin. Kävi nimittäin ilmi, että hän on seurakunnan iltapäiväkerhon ohjaaja ja keskustelimme pitkän tovin siitä, miten hauskan projektin tästä saisi lapsille ja mitä kaikkia variaatioita tästä voi tehdä (esim. kerätä käpyjä ja liimata niistä kehykset). Tämä se on uusiokäyttöä parhaimmillaan :)

Niin ne messut… Hmm, aika graafista ja modernia oli tarjonta pääsääntöisesti, mutta toki hienoja ideoita löytyi useampiakin. Edessä on pitkä syksy ja talvi, mutta jos toteutan kaikki ne ideani, mitä sieltä joko "varastin" tai mitä visioin näkemäni perusteella niin aikani tuskin käy pitkäksi :) Alla vielä muutamia kuvia kohteista, joihin omasta mielestäni liittyi kivoja ideoita ja jotka lisäsivät vettä omaan ideamyllyyni. 












Niin ja loppukaneetiksi sopii hyvin tämän niin rakkaan kotikaupunkini slogan :)


2 kommenttia:

  1. Täytyy varmaan mennä joku kerta käymään asuntomessuilla :) En oo koskaan käynyt ja mulla on ollut niistä ihan toisenlainen kuvitelma.. Yks tuttava käytti liitutaulumaalia lastenhuoneen seinässä ja siten komeet tapetit säästy piirroksilta. Miks kaikkee tollasta ei oltu keksitty kun mää olin lapsi?? :D

    VastaaPoista
  2. Eli teillä meni siis tapetit uusiksi? :D Voin kyllä suositella Asuntomessuilla käyntiä - varsinkin jos on remppa tai rakennusprojekti edessä. Todella paljon oli liikkeellä nuoria pariskuntia, jotka valokuvasivat ahkerasti kohteita (lue: joiden kanssa kävin kyynerpäätaistelua kuvaustilasta ;-)). Ainut ikävä puoli siellä on se, että tuotteita ei - ymmärrettävistä syistä toki - pääse hypistelemään. Sen johdosta jäi ideoiden varastaminen vähän vajavaiseksi, kun kaikista ei aina pystynyt näkemään käytettyä materiaalia tai tekniikkaa kauempaa katsottuna. Mutta hyvä kokemus oli!

    VastaaPoista

Any comments?